Schrijf u in voor de nieuwsbriefSchrijf u in voor de

Nieuwsbrief

 

Mail onsMail ons op

info@leerpuntadd.nl

 

 

homeRondleiding:

1, 2, 3, 4, 5, 6

 

 

Database

Team

Home

Leerpunt ADD nu weten we het wel logo
Like ons op Facebook: @LeerpuntADD
Volg ons op Twitter: @LeerpuntADD

Hulpgids ADHD door Edward Hallowell en John Ratey

 

Hulpgids ADHD door Edward Hallowell en John RateyDit boek heeft een misleidende titel, want het gaat vooral over volwassenen met ADD, overwegend onoplettende type. De auteurs hebben zelf ADD en zijn psychiater.

 

 

Naar de beschrijving →

Wonderlijke Wazigheid door Tirtsa Ehrlich

 

Wonderlijke Wazigheid door Tirtsa Ehrlich Voor ADD'ers tussen 12 en 18 jaar en hun omgeving. Het bevat uitleg voor de verschillende doelgroepen, tips en mogelijk herkenbare ervaringen van ADD'ers.   

 

 

Naar de beschrijving →

← Terug naar de database

ADHD Hoe haal je het uít je hoofd door Cathelijne Wildervanck

 

ADHD Hoe haal je het uít je hoofd door Cathelijne Wildervanck Voor volwassen AD(H)D'ers die de kleine praktische tips als 'een bakje voor je sleutels bij de voordeur' zat zijn. Veel elementen komen uit het neuro-linguistisch programmeren (NLP).

 

 

Naar de beschrijving →

De gave van leren door Ronald D. Davis met Eldon M. Braun

 

De gave van leren door Ronald D. Davis met Eldon M. Braun De  methode in dit boek kan door iedereen gebruikt worden om vrienden, leerlingen of familieleden te helpen. Het boek gaat over het aanpakken van klachten door ADD, dyslexie, dyscalculie, dysgrafie en dyspraxie.

 

 

Naar de beschrijving →

Gebruik je Hersens door Jan-Willem van den Brandhof

 

Gebruik je Hersens door Jan-Willem van den Brandhof Dit boek is voor volwassenen die efficiënter en effectiever met hun tijd en energie om willen gaan. Er staan veel concrete tips in. Het is een boek waar je eens in de zoveel tijd enkele tips uit zou kunnen sprokkelen.

 

 

Naar de beschrijving →

Dromen Durven Doen door Ben Tiggelaar

 

Dromen Durven Doen door Ben Tiggelaar Dit boekje biedt handvaten voor uit jezelf gestuurde, effectievere planning en beheersbaarder gedrag.  

 

 

Naar de beschrijving →

Artikelen

Leeslijst

Links en apps

Filmpjes

Vergelijk de boeken van dit overzicht →

Tem je geest door Ruby Wax

 

Tem je geest door Ruby Wax Dit is een zelfhulpboek met een bijzondere stijl. Het heeft hoofdthema’s rond geestelijke gezondheid in de huidige maatschappij, neurologie en mindfulness.

 

 

Naar de beschrijving →

ADHD bij volwassenen door J.J. Sandra Kooij

 

ADHD bij volwassenen door J.J. Sandra Kooij Dit boek is bedoeld voor therapeuten die mensen met AD(H)D behandelen. Een boek met veel diepgang, maar niet makkelijk te lezen.  

 

 

Naar de beschrijving →

Ik wil overzicht door Harriet Griffey

 

Ik wil overzicht door Harriet Griffey Dit boekje biedt enkele startpunten voor het ordenen van de omgeving of van activiteiten. Het geeft tips per thema en per leefruimte.

 

 

Naar de beschrijving →

ADD Onzichtbare obstakels door Karin Windt

 

ADD Onzichtbare obstakels - Karin WindtDit boekje behandelt de diverse gevolgen van ADD op verschillende leefgebieden en in verschillende fasen en tijden. Het kweekt begrip voor de situatie en benoemt punten waar men rekening mee kan houden.

 

 

Naar de beschrijving →

Leer leren door John Cliteur

 

Leer leren - John CliteurDit boek is een uitstekend begin om te leren hoe je effectief je studietijd indeelt. Hoewel het duidelijk aan scholieren gericht is, kunnen ook studenten, ouders en professionals er veel van leren.

 

 

Naar de beschrijving →

Opgeruimd leven met ADHD door Judith Kolberg & Kathleen Nadeau

 

Opgeruimd leven met ADHD - Kolberg & NadeauDe tips die in het boek genoemd worden, zijn organiseermanieren die zijn afgestemd op hoe ADD’ers in elkaar zitten. “Vecht er niet tegen, maar maak er gebruik van,” stellen de auteurs in de inleiding.

 

 

Naar de beschrijving →

Behandelgids ADHD bij volwassenen Cliëntenwerkboek door Safren, Sprich, Perlman & Otto

 

Behandelgids ADHD bij volwassenen CliëntenwerkboekCognitieve gedragstherapie kan je helpen om gewoontes op te bouwen die je door ADD niet eerder hebt kunnen opbouwen. Het is onverstandig om dit werkboek als zelfhulpboek te gebruiken.  

 

 

Naar de beschrijving →

Home - Database - Team - Twitter - Facebook

 

©2016 Leerpunt ADD - Laatst bijgewerkt: november 2018

 

Rondleiding: dit is 3. Home>database>leeslijst. Ga naar 4 →

Handboek ADD door Karin Windt

 

Dit boek gaat nadrukkelijk over het overwegend onoplettende type. Karin Windt is de Nederlandse pionier op het gebied van ADD. Ze heeft de belangrijkste vragen die in de loop der jaren aan haar gesteld zijn in dit boek gebundeld.  

 

 

Naar de beschrijving →

AD(H)D Wat doe je daarmee?! door Corine Lancel

 

Jongeren met AD(H)D lopen op school aan tegen concentratie-problemen, een verdraaid zelfbeeld en onbegrip vanuit de omgeving. Dit boek is overal respectvol richting jongeren met AD(H)D, wat een verademing kan zijn.

 

 

Naar de beschrijving →

Vergelijk de boeken van dit overzicht →